Verbreed uw netwerkgebied  en maak kennis met andere  ondernemers.

 
Nassaulezing met staatssecretaris Klaas Dijkhof PDF Afdrukken Tip een relatie over BCB
Ruim 130 BCB-leden waren met in totaal zo'n 450 genodigden te gast op de 6e Nassaulezing die we als BCB nu voor de 4e keer mee mogen organiseren met BN De Stem en EY. En een succes was het weer, met dank aan ondersteuning van de MBO-studenten van ROC West-Brabant: Florijn College (gastvrouwen), Prinsentuin College (bloemen) en Zoomvliet College (licht, beeld en geluid). Na een start met het blaasensemble van Het Brabants Orkest kondigde nieuwslezeres Astrid Kersseboom onze staatssecretaris die een mooi betoog hield. BN De Stem schreef er vanochtend het volgende over: (zie ook de link naar hun foto's onderaan of bekijk hier onze eigen foto's). 

BREDA - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff wil dat asielzoekers uit veilige landen harder worden aangepakt. Als ze Nederland uitgezet zijn, komen ze er niet meer in.

Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze wordt systematisch misbruikt door 'gelukszoekers' uit Balkanlanden. Om dit soort misstanden een halt toe te roepen, wordt deze vluchtelingen, nadat ze Nederland zijn uitgezet, de toegang tot alle landen van de Europese Unie ontzegd voor een periode van twee jaar.

Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie dinsdagavond in Breda, nadat hij in de Grote Kerk de Nassaulezing had uitgesproken.

Burgemeester
Hij reageerde daarmee op een vraag van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen. Die zei dat een 'rondreizend circus van gelukzoekers' uit landen als Albanië en Macedonië er steeds vaker een puinhoop van maakt op Prinsenbosch. "Ze gedragen zich schandalig, stelen als de raven en zetten andere mensen tegen elkaar op", zei Boelhouwer.

De burgemeester stelde voor dat deze asielzoekers die geen enkele kans maken op een vluchtelingenstatus, voortaan maar moeten betalen voor elke dag dat ze in de opvang zitten. "Dan zijn we meteen van ze af", vermoedt Boelhouwer.

Dijkhoff kent het probleem. Op dit moment worden asielzoekers uit de Balkan al snel door de procedures gejaagd. "Het duurt nog maar een paar weken, al zou het wat mij betreft nog wel sneller mogen", zei de staatssecretaris over de mensen die volgens hem ook wel weten dat ze geen asiel krijgen. "Maar je hoeft maar 'asiel' te roepen en je krijgt een bed en eten."

Lees woensdag meer in Bn DeStem en bekijk meer foto's van de Nassaulezing in het fotoalbum

Voor meer info: www.nassaulezing.nl