Verbreed uw netwerkgebied  en maak kennis met andere  ondernemers.

 
Business Club Breda Tip een relatie over BCB

BCB = lekker informeel netwerken, al 25 jaar lang!
Een ondernemersopleiding houdt niet op met het behalen van het diploma. Eigenlijk begint het dan pas. Vooral het leggen van contacten is een belangrijk aspect. Dat geldt ook voor het terug kunnen vallen op mensen met ervaring. Vanuit die gedachte is in 1992 de Business Club opgericht. Een actieve netwerkclub van ondernemende mensen. Inmiddels tellen we zo’n 280 leden. Het bijzondere van de Business Club is, dat zowel jonge, pas gestarte, als ervaren ondernemers vertegenwoordigd zijn. Dit vertaalt zich in het actief zijn van de leden binnen kleine en grote bedrijven. De verschillen tussen al die ondernemers blijken een welkome synergie in de hand te werken; tijdens onze bijeenkomsten, maar ook daarbuiten. Het gaat om het bouwen van blijvende partners. En dat doen we dus al bijna 25 jaar.

Oorspronkelijke Florijn Business Club 25 jaar later nog altijd een sterk merk

Business Club Breda jubileert in stijl: Business meets (P)leisure

We bestaan dit jaar dus 25 jaar en vieren dat woensdag 17 mei met onze  300 leden en hun partners in Strand Binnen in Breda. In samenwerking met eventorganisator Dyonne Bliek van Doing Your Business en vijf Bredase MBO-colleges voor beroepsonderwijs staan we feestelijk stil bij de overtuiging dat ondernemen succesvol zaken doen en plezier maken is. Onze aftredend voorzitter Frank van Beijsterveldt en lid van het eerste uur is enorm trots op het bereiken van deze mijlpaal: "25 jaar geleden was de aanzet tot de oprichting van onze business club om ondersteuning te geven aan jonge, startende ondernemers. Dat is enorm welkom als je net begint. Ik heb dat zelf als starter meegemaakt. En kijk waar we nu staan. Waar mogelijk geven we nog steeds ondersteuning en brengen we de diverse middelbare beroepsopleidingen in Breda e.o. en ondernemers op thema-avonden en bedrijfsbezoeken met elkaar in contact. En dat gaan we uiteraard vieren. Ons thema op de feestavond is dan ook 'Business meets (P)leisure', waarbij al onze leden zijn uitgenodigd om in Ibiza Style te toasten op hetgeen we met elkaar hebben bereikt."

Nieuw bestuur

Naast aftredend voorzitter nemen ook de andere bestuursleden afscheid. “We hebben 5 jaar gelden bij ons 20-jarig bestaan al aangekondigd dat we met elkaar tot dit jubileum door zouden gaan. Twee jaar geleden zijn we begonnen met het zoeken naar nieuwe bestuursleden en dat is nu rond”. Het huidige bestuur heeft er een lange tijd opzitten. Waar Frank vanaf het eerste uur zitting heeft gehad, was Adri de Baar (DB Bewindvoering) 17 jaar penningmeester, Peter Dirven (ROC West-Brabant) ruim 15 jaar secretaris en Rob Witte (Witte Zeilmakerij BV) 12 jaar algemeen bestuurslid. Marc van Campenhout (Vitalis College) zat er namens de Bredase MBO-colleges sinds 2013 bij. Na het jubileumfeest neemt Marja van Lieshout (Blixen) het voorzitterschap over, samen met Pepijn van Alkemade (Rabobank), Peter Brouwers (Projectoptimalisatie) en Frie Akkermans (BnP).

Activiteiten....
Op 28 juni 2016 organiseerden we i.s.m. EY en BN DeStem de 6e Nassaulezing, dit keer met Klaas Dijkhoff als spreker. Via een livestream was de lezing ook voor niet genodigden te volgen. Hieronder een integraal beeldverslag van de lezing. Meer informatie en foto's zijn te vinden onder terugblik op onze evenementen: Nassaulezing 2016.

Een ander mooi bezoek was aan Rungis Parijs, waar we mede met inbreng van Hanos ISPC en de TB Groep naar toe konden. Een verslag met foto's staat bij nieuws/terugblik op onze activiteiten. Hieronder een filimpressie (bron: Issue Magazine) 


Op 14 maart 2012 vierden we met zo'n 400 en partners ons jubileum met een voorstelling en een borrel in het Chassé Theater. Bekijk hieronder de film met sfeerimpressie van de avond.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u op deze pagina onder 'Terugblik op onze evenementen' en onder 'Planning'.

Een bedrijfsbezoek in Breda is een goede activiteit. Vul hier onze Poll in.